Какво представлява оптимизация на сайт, известна като SEO оптимизация?

В последните години в България масово се използва термина SEO (Search Engine Optimization – оптимизиране за търсещи машини) като събирателно за всички видове популяризация на сайтовете, но има особености. Най-общо казано SEO е поредица от мероприятия, чрез които сайтът става по-лесно “четим” от търсачките. Когато се “чете” по-лесно, той има шанс да се класира по-добре в резултатите при търсене в Google, Bing, Yahoo и другите търсещи машини и така да става лесно откриваем от клиенти.

Надяваме се, че е ясно какво е оптимизация на сайт за търсачки, но какво представлява?

Оптимизация на сайт
Оптимизация на сайт

Какво е Link Building?

Както е видно от самото име, това е процес, при който се изгражда мрежа от връзки (линкове) към вашия сайт. Това се прави чрез регистрация в специализирани сайтове, директории, добавянето в добре класирани блогове и други.

Базовият пакет включва регистрация в български и чужди общодостъпни сайтове. Когато обаче се провежда целенасочена кампания по извеждане на сайт до водещи позиции по една или повече ключови думи, то е необходимо да бъдат закупени линкове от доверени за търсачките сайтове.

Други действия

Ефективната кампания по оптимизация на сайт включва и други механизми като реклама, рекламни игри с награди, изграждане на собствена публика чрез присъствие в социални мрежи (Facebook, Twitter, Google+ и т.н.), изграждане на собствен форум, създаване на фирмен блог и много други.

Други фактори

Тъй като търсачките с годините еволюират все повече, то качеството на текстове има все по-голямо значение за предното класиране. За да се радвате на повече посетители трябва да предложите качествено съдържание, което те да търсят и препоръчват на своите приятели и познати.

В случай, че не разполагате с времето да създавате качествени текстове, то можете да се възползвате от нашата услуга за създаване на текстове.

Желаете да се възползвате? Какво предстои?

За да сме максимално ефективни, е необходимо да направим качествена подготовка:

  • първо ще се запознаем с вашите уеб конкуренти;
  • ще изготвим стратегия за оптимизация на сайт – вашият;
  • подбор на инстументите и определяне на бюджет (ако се използват допълнителни чужди услуги като реклама или закупуване на линкове);
  • в случай на нужда ще разширим вашия сайт с нови раздели, текстове и блогове, форуми;
  • мониторинг – проследяваме и известяваме за постигнатите резултати преди и след нашата работа;

И въпреки това – грижата за сайта е процес!

Оптимизацията не е еднократен акт, а постоянен процес, който започва, но не завършва във времето. Активните мероприятия каквито са SEO и Link Building са кампанийни, но грижата за качественото съдържание на сайта не бива да спира, за да бъдат запазени и подобрени постигнатите резултати.

Оптимизация на сайт

След изработка на сайт се появява нужда от неговото популяризиране. Уеб сайтовете се нуждаят от оптимизация, за да излизат в челните места при търсене. За нуждите от оптимизация на сайт за нашите клиенти ние изработваме качествено и оригинално съдържание – текстове и графични материали.

Използваме съвременните технологии за изработката на уеб сайт, за да може уеб сайтовете да бъдат 100% оптимизирани на ниво програмен код. Изработените от нас уеб сайтове използват HTML 5 и CSS 3.

Изработка на сайт

Изберете изработка на сайт на разумна цена. При услугата израоботка на сайт ние използваме най-модерните към момента софтуерни инструменти, за изработка на сайт така четой да бъде модерен поне 3-4 години и да подлежи на поддръжка поне 5 години.

При качествена изработка на сайт вие получавате инструмент, за успешно управление на вашия бизнес.

Връзка с бизнес софтуер при изработка на сайт

Обикновено фирмите работят с множество софтерни продукти – складови, счетоводни програми, таблици на excel, бизнес софтуер, crm системи. Ние предлагаме възможност, за връзка на вашия софтуер с уеб сайта.

Връзката на сайт с бизнес софтуер е особено необходима, когато се извършва електронна търговия или връзка с вашите доставчици или  клиенти. Можем да свържем складовата ви програма, така че вашите клиенти и партньори да следят автоматично складовите ви наличности и цени.

Поддръжка на сайт

След изработка на сайт вече има нужда от неговото развитие и поддръжка. Услугата абонаментна поддръжка на сайт е предназначена както за клиенти, които желаят техническа изправност на уеб сайта, така и за тези, които желаят управление на съдържанието на уеб сайта. Поддръжка на сайт е и нашата услуга за създаване на съдържание на съдържание (текстове или снимки) за своя уеб сайт. Така “абонаментна поддръжка на уеб сайт” се явява низ от услуги за поддръжка на сайтове.